შვეიცარიულმა კომპანია Nestle-მ შექმნა ახალი ტექნოლოგია, რომლის შედეგადაც ის შოკოლადს შაქრის დამატების გარეშე შექმნის.
Bloomberg-ის ინფორმაციით, მწარმოებელი თეთრი შაქრის ნაცვლად, პროდუქციის დასატკბობად კაკაოს მცენარის ნარჩენი მასალისგან წარმოებულ სუბსტანციას გამოიყენებს.
ახალი ტექნოლოგია უკვე დაპატენტებულია. კომპანია მის პირველად შეთავაზებას იაპონურ ბაზარზე გეგმავს, სადაც ის შავი შოკოლადის (70%-იანი შემცველობის) KitKat-ის ფილებს შაქრის ნაცვლად კაკაოს ნარჩენი მასალით დაატკბობს.
Nestle-მ აღნიშნული ტექნოლოგია შესაძლოა სხვა პროდუქტებშიც დანერგოს, ამის შესახებ ალექსანდერ ფონ მაილომ, "ნესტლეს" ტკბილეულის ბიზნესის ხელმძღვანელმა Bloomberg-თან სატელეფონო ინტერვიუს დროს განაცხადა.
მისი განცხადებით, შაქარი იაფ ინგრედიენტს წარმოადგენს, განახლებული რეცეპტის შოკოლადი კი უფრო ძვირადღირებული იქნება.