თხილის ექსპორტიორებს პირველი სექტემბრიდან HACCP-ის დანერგვა მოუწევთ,- ცვლილებები „თხილის შესახებ ტექნიკურ რეგლამენტში“ შევიდა.
შესაბამისად, ბიზნესოპერატორი, რომელიც ახორციელებს ექსპორტისთვის განკუთვნილი თხილის გულისა და გადამუშავებული თხილის გულის დამზადებას, ვალდებულია, დანერგოს საფრთხის ანალიზისა და კრიტიკული საკონტროლო წერტილების (HACCP – Hazzard Analysis and Critical Control Points) პრინციპებზე დაფუძნებული სისტემა, სურსათის/ცხოველის საკვების უვნებლობის, ვეტერინარიისა და მცენარეთა დაცვის კოდექსის შესაბამისად.
ამავე ცვლილებებით, ბიზნესოპერატორებს თხილის ლაბორატორიული კვლევისთვის ნიმუშების აღება სურსათის ეროვნული სააგენტოს წარმომადგენლის თანდასწრებით მოუწევთ.