04.მაისი.2016 22:15
ბიზნესი, საზოგადოება

ქართველი ემიგრანტის RUSIKO პოლონეთში ფართოვდება - "რეცეპტებს დედაჩემისგან ტელეფონზე კარნახით ვიწერდი"

ქართველი ემიგრანტის RUSIKO პოლონეთში ფართოვდება - "რეცეპტებს დედაჩემისგან ტელეფონზე კარნახით ვიწერდი"
პოლონეთში ქართული რესტორანი RUSIKO 2015 წლის საუკეთესო რესტორნად დასახელდა. რესტორანი ქართველმა ემიგრანტმა დავით თურქესტანაშვილმა ოჯახის წევრებთან ერთად შექმნა. ქართული კერძების რეცეპტების ავტორი თურქესტანაშვილის დედა რუსიკოა, რომლის საპატივცემულოდაც ეწოდა რესტორანს სახელი.
 
"ხშირად მქონდა სტუმრიანობა და დედაჩემის ტელეფონზე კარნახით ვამზადებდი ქართულ კერძებს. აღმოჩნდა, რომ მაქვს გარკვეული ტალანტი და დაინტერესებაც", - ამბობს რესტრნის მფლობელი "ბიზნესკონტაქტთან" საუბრისას.

დავით თურქესტანაშვილი პოლონეთში 17 წლის წინ ჩავიდა, თუმცა მაშინ მიზანს რესტორნის შექმნა არ წარმოადგენდა. ხალიჩების ბიზნესის შემდეგ, სარესტორნო ბიზნესში ის 10 წლის წინ ჩაერთო, მას შემდეგ რაც ქართული კერძების გაკეთება დამოუკიდებლად მოუწია.

"მეგობრებმა მთხოვეს რამოდენიმე ინტერვიუ მიმეცა ადგილობრივ ტელე და რადიო მაუწყებლისთვის. დავიწყე ჟურნალებში კულინარიული ჩანართების წერა".

რესტორანი RUSIKO ერთი წლის წინ გაიხსნა და წარმატებას იმავე წელს მიაღწია. რესტორნის შეფ-მზარეული დღეს დავით თურქესტანიშვილის დედაა, რომელიც ასევე პოლონეთში გადავიდა საცხოვრებლად. ადგილზე 5 ქართველი მზარეულიცაა დასაქმებული. რესტორანს პროდუქციით ადგილობრივი მიმწოდებლები ამარაგებენ, სუნელები კი საქართველოდან იგზავნება.

"ალკოჰოლური სასმელი, ლიმონათი, ლუდი და წყალიც ქართული მაქვს. მენიუ გვაქვს შედგენილი მაქსიმალურად ორიგინალური რეცეპტურების მიხედვით. სხვადასხვა რეგიონების წარდგენას ვცდილობთ სამზარეულოს მეშვეობით".

კერძები სეზონურობის მიხედვით იცვლება, თუმცა მენიუში ყოველთვის არის ხაჭაპური, კუბდარი, ლობიანი, ხის სოკო, ხარჩო, ჩანახი და სხვა ქართული კერძები. პოლონელებში განსაკუთრებული პოპულარობით, ხაჭაპური და ხინკალი სარგებლობს.

"ხინკალს რესტორნის სტუმრებს ხელით ვაჭმევთ, რაც ძალიან მოსწონთ. პოლონეთში ბიზნესის დაწყება არ გამჭირვებია. პირადად ვეხმარები სხვადასხვა რესტორნებს მენიუს შედგენაში, დიზაინში და მარკეტინგში. პოლონურ კანონმდებლობაში ძალიან დიდი მოთხოვნებია სანიტარული ნორმების დაცვის, სამზარეულოს სტანდარტებით დაპროექტებისა და დაკომპლექტების კუთხით, რაც პირველი შეხედვით ძალიან რთულია, თუმცა როდესაც ამ პროცედურებს გაივლით, ბიზნესის კეთებაც მარტივდება".

ახლო მომავალში ვარშავაში რესტორნის მეორე ფილიალიც გაიხსნება.

"მაქვს მოლაპარაკება მონაკოში და კანში... აგრეთვე ძალიან მალე ვიწყებთ ახალ პროექტს ე.წ. FOODTRACK RUSIKO-ს. ეს იქნება მანქანა, რომელზეც დამონტაჟებულია მაყალი და ყველა დანადგარი, რაც სჭირდება "მობილურ" სამზარეულოს".

რაც შეეხება რესტორნის ჯილდოს, რომელიც მას გასულ წელს გადაეცა დავით ქურთესტანაშვილი ამბობს, რომ უკვე 12 წელია გამოცემა WYBORCZA გამოკითხვას ატარებს, სადაც მკითხველები და ჟიურის წევრები ვარშავის საუკეთესო რესტორანს ირჩევენ. RUSIKO კი ყველა კატეგორიაში წლის საუკეთესო რესტორნად დასახელდა.

ასევე 2016 წლის იანვარში ჟურნალ INSIDER-ის ყოველწლიურ კონკურსში RUSIKO წლის საუკეთესო ეთნიკურ რესტორნად დასახელდა.



18.ოქტომბერი.2018 14:26
349

ჩოგოვაძე Airbnb-ზე: ვსწავლობთ სფეროს რეგულირების მაგალითებს

ვრცლად
17.ოქტომბერი.2018 16:25
175

ქუთაისში პლასტმასის გადამამუშავებელი საწარმოების აშენება შფერხებულია

ვრცლად
17.ოქტომბერი.2018 13:13
1775

ბიზნეს გაერთიანებების ერთობლივი განცხადება სებ-ის დაანონსებულ რეგულაციებზე

ვრცლად
17.ოქტომბერი.2018 09:00
460

თბილღვინო: მოგვიწევს მოგების მარჟის შემცირება

ვრცლად
16.ოქტომბერი.2018 10:43
503

ბრიტანული Fear Group საქართველოში ინვესტირებას გეგმავს

ვრცლად
14.ოქტომბერი.2018 11:37
623

ქობულია კომერციული ატაშეების ინსტიტუტის ამოქმედებაზე: „ჯერ ვფიქრობთ“

ვრცლად